איך להתברג ב- 10% היזמים שזוכים במענק תנופה ?

בשלב הרעיון, כאשר הסיכון גבוה והסיכוי נמוך, קשה יהיה ליזמים.ות למצוא משקיעים המוכנים להכניס את ה”יד לכיס” ולהשקיע במיזם, במיוחד בתקופה הנוכחית.

וכאן בדיוק הרשות לחדשנות נכנסת לתמונה. הרשות לחדשנות לא רק  תומכת במיזמים בעלי סיכון גבוה אלא גם מעדיפה אותם על פני מיזמים בעלי סיכון נמוך, וזאת בכדי שאחוז מסוים מן המיזמים, יצליחו להוכיח היתכנות ולהתקדם הלאה במעלה סולם הפיתוח עד להצלחה, בין אם רווחיות או מכירה.

אז איך לקבל את המענק?  לפיכך יש מספר נקודות מאד חשובות לבחינת המיזמים 

1. חדשנות טכנולוגית או פונקציונאלית גבוהה

האומנם הרשות לחדשנות במסלול תנופה יותר סלחנית בנוגע למידת החדשנות הטכנולוגית  במיזם, אך בהחלט קיימת העדפה למיזמים בעלי חדשנות טכנולוגית או לפחות בעלי חדשנות פונקציונאלית גבוהה. 

הדרך הכי אינטואיטיבית לגלות האם יש לך חדשנות טכנולוגית במיזם היא לשאול את עצמך – אם היה לך את כל המשאבים שאתה חושב שאתה צריך ופי 3 מהם, האם אתה בוודאות מבטיח שתגיע למוצר ?  אם התשובה היא כן, אז יש לך רק חדשנות פונקציונאלית. מוזמנים לקרוא עוד פה

 

2. השגת אבן דרך משמעותית עם כספי המענק

הרשות לחדשנות במסלול תנופה מעניקה רק 250 אלף ₪ או במיזמי  למשך 12 חודשים (כאשר 20% מתוכם אתם מביאים מהבית) ובוחנת מיזמים גם על פי האפשרות שלהם להשיג אבן דרך משמעותית בסכום הזה, כלומר להפחית את הסיכון ולעלות את הסיכוי לגייס השקעה מאנג’לים.

3. הבידול

בידול הוא דבר נוסף אותו בוחנים במענק, אתם צריכים להראות שהמוצר שלכם נותן מענה לצרכים שהמתחרים לא יודעים לתת או ממלאים אך לא מספיק טוב.

זכרו הבידול צריך להיות כזה שלא ניתן יהיה לחקות אותו בזמן מועט, ואם כן עליכם לייצר הגנה נוספת (כמו קניין רוחני, רגולציה וכדומה) אשר יימנע מהמתחרים לסגור את הפער שיצרתם.

 

4. תיקוף השוק

ולידציה של השוק. למעשה זו ההוכחה כי יש תוקף לרעיון העסקי שלכם, והלקוחות רוצים לשלם על המוצר הזה. תיקוף השוק כולל בתוכו סקרים, ראיונות עומק, קבוצות מיקוד… ולרוב אפשר להוכיח את תיקוף השוק גם ללא שום השקעה כספית ורצוי מאד להציגה כבר בכתיבת המענק.

 

 

שיהיה בהצלחה!

 
 

נעים מאד, אני  מור כהן 

יזמת סדרתית, מתוכם שני מיזמים במכשור רפואי ופארמה, גייסה למעלה מ 22 מיליון דולר מאנג’לים וקרנות.  ממקסמת את הסיכויים של חברות בקבלת מענקים מהרשות לחדשנות ומענקים אירופיים על ידי התמקדות  ב’נתונים מכריעים’ .  חברת בורד במספר חברות, בעלת תואר שני במחקר רפואי מאוניברסיטת בן גוריון ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. מאסטר NLP. 

חובבת שוקולד, פחמימות ומיזמים

מה תמצאו במדריך להגשה קלה למענק תנופה? 

  • הגשה אמיתית לדוגמא שקיבלה מענק תנופה ועוד מענקים רבים מהרשות לחדשנות
  • Prompts לקבלת תשובות מדויקות שיעזרו לך למקד את המיזם
  • איך מחליטים אלו משימות לבצע בתיק ואלו לדחות
  • איך מדגישים את הייחודיות והחדשנות בהגשה
  • מה צריך לשים לב בכל הנוגע לקניין רוחני
  • וכל שאר הנקודות שיהפכו את ההגשה שלכם למקצועית וממוקדת
עגלת קניות
  • Your cart is empty.
כלי נגישות